Choux veterníky/éclairs/profiterolky

Dezerty z odpaľovaného cesta patria aktuálne medzi najobľúbenejšie a najpopulárnejšie dezerty spolu s makrónkami a tartaletkami. Pod francúzskym názvom „choux“ sa skrývajú dezerty z odpaľovaného cesta s chrumkavou pokrývkou – craquelin. V našej ponuke nájdete tieto 4 druhy dezertov z odpaľovaného cesta: éclairs, profiteroles , choux veterníčky a paris brest.

Éclairs robíme v dvoch verziách, a to mini /cca 6-7cm/ a klasik /cca 10-12cm/. Plnené sú ľahučkým delikátnym krémom zo šľahačky a mascarpone, doplnené o chrumkavú čokoládu a dozdobené na rôzne spôsoby podľa príchute.

Cena mini-éclairs: 2€/ks Minimálny odber: 25ks   

Cena éclairs klasik: 3,5€/ks Minimálny odber: 20ks

Profiteroles sú odpaľované guličky /“buchtičky“/ v priemere cca 5cm, môžu byť s chrumkavou čiapočkou „craquelin“ alebo bez. Máčané sú v čokoláde a dozdobené podľa príchute. Rozplývajú sa na jazyku svojím jemným cestom a lahodnou náplňou, ktorá je jemná šľahačková s mascarpone. Profiterolky obsahujú top suroviny ako sú: aj vynikajúce pyréčko, pravý nugát, slaný karamel alebo 100% tnú orechovú pastu. 

Cena profiteroles: 2€/ks      

Choux veterníky tak ako ich robíme my, sú top odpaľované dobroty, s 2-vrstvovou plnkou, vynikajúcou chrumkavou „craquelin“ čapičkou, poprášené cukrom a plnené ešte aj malou náplňou vo vnútri. Nájdete v nich len tie naj suroviny, ako sú vysoko-percentná živočíšna smotana, mascarpone, cream pastry lahodný „pudingový“ krém, domáci slaný karamel, pyréčka či 100%tné orechové pasty. Priemer: cca 6-7cm.

Cena: 3,5€/ Minimálny odber: 20ks

Paris brest je tohtoročná novinka, ide o okrúhly dezertík v tvare venčeka, s chrumkavou čapičkou „craquelin“, plnený je lahodným krémom cream pastry krémom s mascarpone a praliné z pekanových orechov, a aj samotným praliné z pekanov, nechýba ani troška šľahačky na zjemnenie. Robíme len v tejto jednej príchuti.       

Cena: 4,5€/ks Minimálny odber: 15ks                                                                                                                

Príchute éclairs/ profiteroles: 

* Pistácia/Pistachio éclairs – plnené lahodným čokoládovým krémom, preliate pistáciovou čokoládou a dozdobené pistáciami 

* Kokos/coco éclairs – plnené lahodným kokosovým krémom, preliate bielou čokoládou a dozdobené kokosovými hoblinami 

* Jahoda/strawberry éclairs – plnené lahoným jahodovým krémom, preliate ruby&bielou čokoládou, dozdobené lyofilizovanými jahodami 

* Nugát/nutty éclairs – plnené lahodným nugátovým krémom, preliate nugátom a dozdobené praženými lieskovcami 

* Slaný karamel/sald toffee – plnené lahodným krémom zo slaného karamelu, preliate karamelovou gold chocolate a dozdobené praženými mandľami

* Vanilka/ vanillaplnené lahodným šľahačkovým krémom s pravou vanilkou z madagaskaru, preliate bielou čokoládou, dozdobené sušeným lupienkami ruží

* Gaštan/ chestnut – plnené lahodným šľahačkovým krémom s gaštanovým pyré, preliate mliečnou čokoládou, dozdobené orieškami

 Príchute choux veterníčkov:

* Vanilka & slaný karamel

* Vanilka & malina

* Kokos & mandľa

* Nugát & lieskovec & praliné

* Gaštan & čokoláda

veternicky veternik vnutri veternik veternikyDSC03421

IMG_0642

272710779_4959287330782926_7466101310423726282_n